Jeugdwerking Rugbyclub Beernem

Rugby is een intense sport, dat maakt het ook zo plezant. Kinderen met een gezonde zin in actie kunnen er hun energie meer dan kwijt. Kom vrijblijvend proberen!

Ploegen 2021-2022

• U8 (2014-2015)
  • U10 (2012-2013)
  • U12 (2010-2011)
  • U14 (2008-2009)
  • U16 (2006-2007)

Jeugdwerking praktisch

• Training:
    • U8, U10, U12: elke vrijdag in het Bargepark van 18u30 tot 19u45.
    • U14 en U16: elke  vrijdag in het Bargepark van 18u30 tot 20u15
  • Jongens en meisjes trainen en spelen gemengd.
  • Kinderen kunnen met een TRY-OUT LICENTIE 1 maand gratis proberen. Gelieve hier wel eerst in te schrijven.
  • Wedstrijden gaan door op U8-U10 tornooien en U12 tornooien. We spelen samen met de Brugsche Rugbyclub. U14 start dit seizoen in entente in competitie. Zie kalender hier
  • Vervoer gebeurt met carpooling
  • Lidgeld
    • U8, U10, U12: €95
      • Verzekering
      • 1u15 training per week
      • Clubkousen
      • Pull van Rugbyclub Beernem
    • U14: €125
      • Verzekering
      • 1u45 training per week
      • Clubkousen
      • Pull van Rugbyclub Beernem

Sporttechnische aanpak

We willen vooral inzetten op plezier door samen rugby te beleven volgens de waarden van de sport.

Zin krijgen in rugby

Onder de 12 jaar zetten we vooral in op de basisbeginselen van de sport. Balvaardigheid, pass, tackle, op een veilige manier rugby spelen....

Groeien in rugby

Vanaf 12 jaar begint het stevigere werk. We zetten meer in op speltechnische aspecten. De ruck, de maul, de scrum, de line-out. Wedstrijden gaan door op een volledig veld maar de regels aangepast aan hun niveau. Wedstrijdervaring is prioriteit.

De rugby waarden

Bovenal willen we de existentiële waarden van de sport meegeven die ze ook helpen in het dagelijkse leven. De inzet, passie en liefde voor de sport volgen automatisch.

• Respect – voor elkaar, tegenstander, scheidsrechter, materiaal, vrijwilligers in de club
  • Discipline – op tijd komen, naar de training komen, je houden aan de ploegafspraken
  • Fair-play – speel eerlijk volgens de regels van het rugbyspel
  • Passie – beleef je sport op en vooral ook naast het veld, deel je ervaring met anderen
  • Vriendschap – rugby is de ploegsport bij uitstek, steun je ploegmaten ten alle tijde

Dit willen we vooral bereiken door veel plezier in training en spel te steken en de waarden zelf te beleven in onze werking.

Bekijk volgende links voor info en inspiratie

Contacteer ons voor meer info of een try-out!

Jeugdcoördinator

Mano Herrebaut

mano@rugbyclub-beernem.be

Schrijf hier in om te proberen